Lišen slobode nesavjesni vozač: Prijedorčanin NAMJERNO pregazio policajca u Banjaluci

Dušan Grabovica (21) iz Prijedora lišen je slobode zbog sumnje da je noćas pijan automobilom udario policajca i zatim pobjegao, potvrđeno je za Srpskainfo.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su policajci noćas oko 2.20 sati, prilikom redovnih poslova uočili i pokušali zaustaviti automobil „škoda“ u Ulici Save Kovačevića.

– Međutim, vozač je odbio da se zaustavi na zakonito izdato naređenje, te je nakon približavanja policajcu naglo dao gas, udario ga vozilom, te nastavio da bježi. Nedugo zatim je zaustavljen u Ulici dr. Mladena Stojanovića – pojasnila je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Policajac je zatim prevezen u Službu hitne medicinske pomoći Banjaluka, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

– Od osumnjičenog je oduzeto vozilo, jer je sa njim počinio krivčno djelo. Prilikom alkotestiranja utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu – istakla je Markanovićeva.

Dodala je da je o svemu upoznat dežurni okružni tužilac OJT Banjaluka, koji je naložio da se preduzme sve potrebne radnje na dokumentovanju krivčnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, i da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv njega.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79