(FOTO) Lišen slobode serijski lopov koji je pljačkao stanove imućnih

Policijska uprava Banjaluka i Mrkonjić Grad, u akciji “Taster”, usmjerenoj na sprečavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, identifikovali su i lišili slobode lice Z.A. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela teška krađa.

U saopštenju banjalučke Policijske uprave navedeno je da su policijski službenici noćas u 00.15 sati u Banjaluci, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela lišili slobode lica Z.A. i V.A. iz Banjaluke i da je prilikom lišenja slobode kod njih pronađen i oduzet novac u iznosu od 8.200 eura i 1.900 KM, koji su otuđili dan ranije iz stambenog objekta u Banjaluci.

“Preduzimanjem mjera i radnji u okviru navedene akcije utvrđeno je da se lice Z.A. može dovesti u vezu su izvršenjem dva krivična djela na području Policijske uprave Banjaluka i dva krivična djela na području Policijske uprave Mrkonjić Grad. Krivična djela navedeno lice je počinilo od početka 2023. godine, na način da je iskoristilo odustvo vlasnika iz stambenih objekata, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno otvaralo ulazna ili balkonska vrata, nakon čega je ulazilo u unutrašnjost i otuđivalo novac i zlatni nakit”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ovim krivičnim djelima pričinjena materijalna šteta od 20.000 KM.

“Sve mjere i radnje u okviru navedene akcije preduzimaju se pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i u toku je kriminalistička obrada lica Z.A. i V.A. a nakon završene kriminalističke obrade lice Z.A. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka”, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79