Lišen slobode vozač koji je udario dijete u Pazariću

Saobraćajna nesreća dogodila se jučer u mjestu Pazarić, općina Hadžići, oko 17:30 sati.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz djeteta, rođeno 2010.godine od strane putničkog motornog vozila nepoznate marke i reg. oznaka, kojim je upravljao NN vozač koji se nakon saobraćajne nezgode vozilom udaljio u nepoznatom pravcu.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobilo je dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržano na daljem liječenju.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja sa obilježjem krivičnog djela, policijski službenici Odjeljenja za soabraćajne istrage su došli do saznanja da se radi o putničkom motornom vozilu marke “BMW”, reg oznaka O82-M-712. Istog dana u 19:40 sati na području općine Hadžići, policijski službenici PS Hadžići su zaustavili i kontrolisali predmetno vozilo kojim je upravljao vozač S.Č., rođen 1985.godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 336. stav 3. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa) i člana 337. stav 1. (Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi) u vezi sa članom 332. stav 3. KZ F BiH, vozač S.Č. je pomenutog dana u 23:00 sati lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju navedene sobraćajne nezgode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79