Lišen slobode zbog lažne dojave o postavljenoj bombi u hotelu u Banjoj Luci

Banjalučka policija lišila je slobode muškarca iz tog grada zbog lažnog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u jednom hotelu u Banjoj Luci.

Nezvanično, slobode je lišen Sredo Tepić (57), a riječ je o hotelu „Nana“.

Portparol Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović potvrdila je Feni da je brzom reakcijom policije utvrđeno da nije postavljena bomba te je pronađen osumnjičeni za lažnu dojavu.

Markanović je pojasnila da je policiji sinoć oko 21:20 sati prijavljeno da je u hotelu u ulici Ivana Gorana Kovačića postavljena eksplozivna naprava i da će biti aktivirana.

Iz objekta su odmah evakuirani zaposleni i gosti, a protudiverzionim pregledom i uviđajem je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

– Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela iste večeri oko 22.30 pronađen je i slobode lišen S. T. iz Banje Luke – potvrdila je Markanović.

O okolnostima tog slučaja obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79