Lišena slobode dvojica muškaraca osumnjičena za likvidaciju Vedada Gadžuna

Policija MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u večernjim satima je privela dvojicu osumnjičenih za ubistvo Vedada Gadžuna (1988. godište) u Bilješevu kod Kaknja.

Kako smo ranije objavili, oni su danas uhapšeni u Kantonu Sarajevo, potvrdio je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Oni su iz Bilješeva pobjegli u crnom “Golfu IV” koji je na kamionu vučne službe pod jakom policijskom pratnjom i rotacijama prevezen u Zenicu.

Podsjećamo, danas oko 12 sati, policija u Kaknju je dobila dojavu da je na jednoj vikendici u naselju Bilješevo kod Kaknja pronađeno tijelo muškarca.

U pucnjavi je smrtno stradao muškarac Vedad Gadžun.

O ovom događaju lokalno stanovništvo ne želi govoriti jer ne znaju zapravo šta se dogodilo.

Kako je javio reporter “Avaza” sa lica mjesta, uviđaj je završen a na licu mjesta se i dalje mogu vidjeti policijske trake. Na mjestu pucnjave parkirana su tri automobila.

Ovo je automobil u kojem su pobjegli osumnjičeni za ubistvo Vedada Gadžuna u Bilješevu

Ovo je muškarac koji je danas ubijen u vikendici u Kaknju. “Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su na području Kantona Sarajevo lišili slobode dva lica koja se dovode u vezu sa događajem na području općine Kakanj, te su ova lica predata u dalju nadležnost policiji ZDK”, naveli su iz MUP-a KS za portal Radiosarajevo.ba.

Ranije je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Elvedin Fišek portalu Radiosarajevo.ba kazao da se nesreća dogodila u 12.15 sati, a da je muškarac stradao nakon korištenja lovačke puške.

Prijatelji se od Gadžuna već opraštaju preko društvenih mreža.

“Da ti dragi Allah podari Dzennetske ljepote a porodici sabur”, napisala je jedna korisnica na Facebooku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79