Lišena slobode trovačica: Sedativima pokušala da otruje muškarce kojim je dugovala pare

Dušanka T. (69) lišena je slobode u Beogradu zbog sumnje da je izvršila dva teška krivična djela, ubistva u pokušaju iz koristoljublja, kao i pokušaja ubistva.

Kako se saznaje, ona je 1. novembra u beogradskom naselju Železnik pokušala da otruje Dragišu J. ako što mu je u hranu stavila veću količinu bromazepama, a potomga natjerala da sve pojede. Nesretni muškarac je učinio kako mu je rekla, a ubrzo se onesvijestio. Njega je bez svijesti našla kćerka, a Dušanka je Dragiši dugovala izvjesnu sumu novca.

Kako se saznaje, ona je Dragiši J. (85) dugovala 30.000 eura koje joj je pozajmio u više navrata. Dušanka se zatim, kako bi izbegla vraćanje duga, odlučila da ga otruje.

Ona je 25. novebra otišla kod izvesnog Čedomira B. (89) također iz Železnika i pokušala da ga otruje na isti način bromazepamom. Njega je bez svijesti za kuhinjskim stolom našla snaha koja je pozvala policiju iHitnu pomoć.

Dušanki je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a istraga je u toku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79