Lišene slobode osobe zbog posjedovanja droge u Zenici, Brezi i Visokom

Dana 29.05.2024. godine, policijski službenici lišili su slobode nekoliko osoba u Zenici, Brezi i Visokom zbog posjedovanja opojnih droga.

U Zenici, u ulici Zmaja od Bosne, policija je privela Z.T. (25) iz Zenice.

Prilikom pregleda kod Z.T. je pronađeno šest upakovanih sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu, ukupne težine 5,95 grama. Pronađena materija je oduzeta, a Z.T. je zadržan u prostorijama Policijske uprave I.

U Visokom, u mjestu Donja Seoča, policija je privela S.H. (21) iz Kaknja.

Tokom kontrole putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, kojim je upravljao S.M. (38) iz Kaknja, kod S.H. je pronađena jedna kesica praškaste materije koja asocira na speed, ukupne težine 0,35 grama, i jedna kesica marihuane, ukupne težine 0,55 grama. Pronađena materija je oduzeta, a S.H. je zadržan u prostorijama Policijske stanice Visoko. Izvršen je uviđaj uz prisustvo dežurnog tužioca.

U Brezi, u ulici Rudarska, policija je privela B.A. (32) iz Vareša.

Tokom kontrole putničkog motornog vozila marke “Fiat”, kod B.A. je pronađena kesica praškaste materije koja asocira na speed, ukupne težine 3,60 grama. Pronađena materija je oduzeta, a B.A. je zadržan u prostorijama Policijske stanice Breza. Izvršen je uviđaj uz prisustvo dežurnog tužioca.

Sva lica su zadržana i nad njima je zavedena kriminalistička obrada zbog krivičnog djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79