Lišeni slobode dvojica provalnika: Krali kombi i prehrambene artikle

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, u saradnji s policajcima iz policijskih uprava Gradačac, Živinice i Tuzla, operativnim radom na terenu identificirali su počinioce krivičnog djela teška krađa.

Radi se o A.B. (33) iz Tuzle i E.V. (22) iz Gradačca. Kako ističu u MUP-u TK, postoji osnov sumnje da su navedene osobe u noći s 2. na 3. avgust 2019. godine provalili u magacin jedne firme u Kerepu kod Gradačca iz kojeg su ukrali kombi i veću količinu prehrambenih artikala i sredstava za održavanje hgijene.

Operativnim radom na terenu policajci su pronašli i oduzeli veću količinu sredstava za čišćenje, osvježivača prostora, prehrambenih i drugih proizvoda te dva putnička motorna.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Uprave policije MUP-a TK, osumnjničeni A.B. i E.V. jučer su predati Kantonalnom tužilaštvu TK, zbog postojanja osnova sumnje da su zajedno počinili krivično djelo teške krađe na štetu firme iz Gradačca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79