Lišeni slobode pod sumnjom da su izdavali neistinita ljekarska uvjerenja

Pripadnici Uprave policije MUP TK-a (Odsjek za borbu protiv organiziranog kriminaliteta) uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Bijeljina, nakon višemjesečnih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju krivičnih djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta, danas su izvršili pretrese dvije specijalističke zdravstvene ustanove na području Bijeljine.

– Ovom prilikom, lišene su slobode dvije osobe V.Đ. i R.M., oba nastanjena na području Bijeljine, vlasnici specijalističkih zdravstvenih ustanova, zbog sumnje da su počinili krivično djelo izdavanje i upotreba neistinite ljekarska ili veterinarske svjedodžbe iz člana 376. Krivičnog zakona F BiH – navode u Upravi policije TK.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: protokoli bolesnika, pečati ljekara uposlenih u zdravstvenim ustanovama, kao i druga dokumentacija koja se dovodi u vezu s krivičnim djelom.

Riječ je o nastavku aktivnosti pripadnika Uprave policije MUP-a TK, koji su u ranijem periodu, nadležnom Tužilaštvu podnijeli Izvještaj protiv više vlasnika autoškola s područja Tuzlanskog kantona, zbog sumnje da su počinili krivično djelo Izdavanje i upotreba neistinite liječničke ili veterinarske svjedodžbe iz člana 376. Krivičnog zakona FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments