Slobode lišeno troje uposlenika Raiffeisen banke: Prisvojili preko milion i 300 hiljada KM

Policija 44-godišnjakinju i 38-godišnjakinju te 57-godišnjaka sumnjiči da su, zloupotrebljavajući ovlasti svojih radnih mjesta, raspolagali novčanim sredstvima ne poštujući pri tom propisane interne bankovne procedure raspolaganja gotovim novcem i njegovom pohranom u trezor banke.

Kriminalistička istraga o nestalom novcu iz metkovske poslovnice Raiffeisen banke rezultirala je lišavanje troje zaposlenika banke u subotu u Metkoviću, Opuzenu i Pločama, a sumnjiči ih se za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave kojima su pribavili imovinsku korist veću od 5 miliona kuna (oko 1.300.000 KM), izvijestila je u nedjelju dubrovačko-neretvanska policijska uprava.

Policija 44-godišnjakinju i 38-godišnjakinju te 57-godišnjaka sumnjiči da su, zloupotrebljavajući ovlasti svojih radnih mjesta, raspolagali novčanim sredstvima ne poštujući pri tom propisane interne bankovne procedure raspolaganja gotovim novcem i njegovom pohranom u trezor banke, prenosi Hina.

-Utvrđeno je da su sačinjavali krivotvorene naloge za uplatu novčanih kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro račune, kao i članova svojih obitelji. Tako uplaćen novac su, korištenjem svojih ovlasti, najvećim dijelom podizali u gotovini i zadržavali za sebe. Sumnja se da su time od početka 2016. godine do 9. aprila ove godine za sebe pribavili imovinsku korist od preko 5 miliona kuna, za koji iznos je oštećena banka za koju su radili – ističu iz policije.

S obzirom na težinu i složenost kriminalnih radnji koje su počinili osumnjičeni, iz policije ističu da nastavljaju kriminalističku istragu.

 

U BiH će uskoro biti moguć uvoz auta samo s minimalnim standardom Euro 5

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79