Ljekari se bore za život mladića kojeg je sinoć udario automobil

Dvadesetosmogodišnjak je teško povrijeđen sinoć na putu Banja Luka-Prijedor u mjestu Tunjice.

Dvadesetosmogodišnji pješak, povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi na putu Banja Luka-Prijedor u mjestu Tunjice, bez svijesti je i priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju, saopćeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra RS-a.

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Darko Golić rekao je da je pacijent čiji su inicijali G. P. (28) zadobio povredu glave, grudnog koša i obje potkoljenice.

– Pacijent je bez svijesti i priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne – navodi se u saopćenju UKC-a, gdje je mladić smješten u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje..

Dvadesetosmogodišnjak je teško povroijeđen kada ga je udario automobil “golf”, kojim je upravljao B. M. iz Banje Luke.

Saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 23.30 sati, a uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79