Ljekarska komora FBiH: Nova predsjednica Amila Bećirević iz Tuzle

Ljekarska komora Federacije Bosne i Hercegovine dobila je novo rukovodstvo. U naredne četiri godine funkciju predsjednika ove asocijacije obnašat će Amila Bećirević iz Tuzle, dok je za predsjednika Skupštine izabran Amir Iglica iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

AMILA BEĆIREVIĆ, predsjednica Ljekarske komore F BiH:

– U naredne četiri godine planiram raditi na afirmaciji ljekarske struke, poboljšanju statusa ljekara i poboljšanju zdravstvene zaštite naših osiguranika …Izbornoj sjednici Skupštine Federalne Ljekarske komore, koja je održana u Zenici, nisu prisustvovali ljekari iz Opće bolnice „Dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo. Razlog tome su problemi vezani za izbor rukovodstva u kantonalnoj, sarajevskoj komori koji će epilog dobiti na sudu.

Protivkandidat doktorici Bećirević i dosadašnji predsjednik komore Harun Drljević na sjednici je povukao svoju kandidaturu.

HARUN DRLJEVIĆ, bivši predsjednik Ljekarske komore F BiH:

– Ovo dosadašnje što smo uradili pokazalo se vrlo korisnim, pokazalo se, postali smo prepoznatljivi, a sada je vrijeme da novo rukovodstvo preuzme odgovornost za federalnu komoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79