Ljekarska komora KS: Nećemo biti sredstvo političkih manipulacija, na ovaj način je sramno ugrožena čast naše profesije

Najaktuelnija tema u domaćoj javnosti proteklih je dana priča oko pisama koje su poslali anonimni anesteziolozi sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. 

Pisma neimenovanih ljekara izazvala su mnoge reakcije javnosti, a tim povodom danas se odlučila oglasiti i Ljekarska komora Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno u njihovom saopćenju, oni žele ukazati da se iznošenjem u javnost neprovjerenih činjenica ugrožava čast ljekarske profesije.

– Ljekarska komora Kantona Sarajevo (KS) ukazuje na neopravdano, nezasluženo, i na kraju sramno ugrožavanje časti ljekarske i profesije ostalih zdravstvenih radnika, iznošenjem u javnost neprovjerenih činjenica, saopćeno je danas iz Ljekarske komore KS.

Poručili su da ljekari neće biti sredstvo bilo kakve političke manipulacije.

– Sijanje straha, panike i nepovjerenja među građane nije dobar politički alat. Civilizovano društvo nose časni ljudi, a svaka profesija u tom društvu ima svoju čast i etiku koji međusobnim poštovanjem održavaju taj epitet civilizacije. Bez obzira što je to kod nas očito urušeno, ljekari neće dozvoliti da budu sredstvo nikakve političke manipulacije. I dalje će požrtvovano raditi, časno služiti svojoj profesiji i međusobno se poštovati!, navodi se u saopćenju Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79