Ljubav koja ne prestaje: Mahira Ahmiš nakon smrti supruga Eseda želi pisati knjigu o njihovom životu

Mahira Ahmiš, supruga Eseda Ahmiša koji je prije nekoliko dana preminuo nakon dugogodišnje borbe s multipla sklerozom, otkrila je da razmišlja priču o njihovom zajedničkom životu pretočiti u knjigu.

“Nešto razmišljam, život moj i Esedov je tu, na Facebooku. Zabilježen je jedan mali dio onoga što smo prošli. Samo mali dio, a cilj jedan. Da vam približimo kako izgledaju životi s invaliditetom, s ljubavlju, s poštovanjem i puno sabura. Danas kad mog Eseda nema, razmišljam da je sve to bilo malo. Malo sam pokazala, a puno sakrila. Dok ste se neki divili, a neki kudili moju snagu, toliko je bilo besanih, plačnih noći, ali ja sam se obraćala na onu pravu adresu. Onome kome treba. Onome ko mi zaista može pomoći”, započela je Mahira svoju objavu.

“Danas želim da podijelim sve. Danas želim da svaku skrivenu stvar otkrijem. Mog Eseda nema. Moja jedna vrata dženneta su se zatvorila. Voljela bih trajni trag naše ljubavi, a jedino mi knjiga o ljubavi pada na pamet. Naša Hadžera Beganović je svoju priču, svoje ‘Ruho moje duše’ prenijela s puno emocije, vjerujem da bi i našu. Šta vi mislite? Da piše knjigu?”, upitala je Mahira pratitelje na svom Instagramu.

“Naravno, malo je takve ljubavi i žrtve… Vi ste primjer žene nad ženama”, “Jedno veliko DA! Vaša ljubav, onoliko koliko ste je uspjeli podijeliti sa nama, je nešto o čemu svaki čovjek sanja i dovi. Takvu bih knjigu, o takvoj ljubavi, rado čitala i po hiljaditi put”, “Vaša priča mora biti zapisana”, poručili su pratitelji ispod objave.

Podsjećamo, Esed i Mahira su se vjenčali 2007. godine. Nedugo nakon vjenčanja se počeo osjećati loše te je ustanovljeno da boluje od multiple skleroze. Uprkos svemu što ga je snašlo, nikada nije dozvolio da klone duhom. Mahira je snagu za brigu o bolesnom suprugu pronašla u vjeri i brizi o njemu i njihove dvoje djece.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79