Ljubavna drama u Vogošći: Elviru Hajdareviću određen pritvor nakon što je upucao bivšu zbog navodnog duga od 20.000 KM

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Elviru Hajdareviću (41) osumnjičenom da je 5. decembra hicima iz vatrenog oružja pokušao ubiti J. K. na radnom mjestu u jednoj firmi u Vogošći. Ova informacija je potvrđena “Avazu” iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda.

Tražio da mu vrati pare koje je “uložio” u vezu: U bivšu ispucao nekoliko metaka iz pištolja

Prema prvim rezultatima istrage, pomno je planirao svirepi napad.

Od izvora bliskog istrazi otkrivamo pozadinu odnosa između Hajdarevića i J. K. te šta je to što je dovelo do tako brutalne reakcije da se pokuša uništiti jedan život.

Hajdarević je zaposlen kao zaštitar u jednoj sarajevskoj banci i brinuo se o majci. Navodno su Hajdarević i J. K. bili u ljubavnoj vezi, koju je ona prekinula.

Kako nam je pojasnio izvor, Hajdarević je navodno, na njen nagovor, podigao kredit od 20.000 KM, te dao joj novac radi kupovine zemlje i kuće, ali do toga nije došlo, jer ga je ona u međuvremenu napustila.

On je više puta dolazio tražeći da mu vrati novac, na šta mu je govorila da ga nema.

Zbog stalnog uznemiravanja, J. K. ga je prijavila policiji, zbog čega je dobio i zabranu prilaska oštećenoj. Navodno pritisnut velikim dugom uzeo je pištolj i u subotu otišao ponovo kod J. K.

Napad se dogodio u subotu 5. decambra ured bijela dana, kada je, kako smo pisali Hajdarević preskočio ogradu firme u kojoj je J. K. radila te pred očima šokiranih uposlenika, ispalio više hitaca u ženu nanijevši joj povrede opasne po život. Riječ je o firmi u kojoj je navodno, Hajdarević i sam bio nekada zaposlen, te je znao da neće moći ući pored nadzornih kamera zbog čega se odlučio da preskoči ogradu.

Nakon toga je pobjegao, ali ga je policija pronašla za par sati u uhapsila. Hajdarević do sada nije osuđivan i ne prolazi kroz policijsku evidenciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79