Ljubavna priča iz Hercegovine: Zbog ljubavi vratio iz bogate Švedske u BiH

Ljubavna priča iz Hercegovine: Zbog ljubavi vratio iz bogate Švedske u BiH


 

Da ljubav ne poznaje granice ni godine svjedoči 68-godišnji Milenko Konjevod, koji se zbog rasplamsale ljubavi s djevojkom iz mladalačkih dana vratio iz bogate Švedske u raseljeno Hutovo na jugu naše zemlje, gdje žive, kako kažu, bolje nego ikada u životu.

Milenko nam priča kako je prije 15 godina, jednom prilikom kad je dolazio iz Göteborga u posjetu roditeljima u Hutovo, išao do Neuma u trgovinu i tu sreo svoju ljubav iz mladalačkih dana – Anu s kojom sada uživa u svakom danu.

“Iznenađen i oduševljen sam je pozvao na piće, da se ispričamo, jer se zaista godinama nismo vidjeli. Tu sam doznao da je ona udovica, a kako sam ja bio razveden, ništa nas nije spečavalo da nastavimo našu ljubavnu priču. To je bilo to, i više se nismo rastajali”, kaže nam Milenko, kojem je taj odlazak u Neum potpuno promijenio život.

Ana, koja je inače iz Dubrovačkog primorja, gdje se Milenko školovao i stekao prvo radno iskustvo konobara, kaže kako nikad nije imala želju da živi u inostranstvu, ali da je ljubav s Milenkom sve promijenila.

“Ja tada nisam radila, a njemu je trebalo još malo vremena do penzije, tako da je bilo sasvim prirodno da pođem s njima. Ali je bilo i logično da ga vratim ovamo nazad”, kaže nam Ana sa smijehom i priznaje kako je to njena najbolja odluka u životu.

Iskustvo koje je doživjela u bogatoj Švedskoj smatra neprocjenjivim, ali život koji živi s voljenim čovjekom u njegom rodnom mjestu je, kako kaže, poput priče iz najljepše bajke.

Obnovili su kuću njegovih roditelja i uredili je u modernom stilu te su apsolutno posvećeni jedno drugom i uživaju u svakom trenutku.

Kako su oboje vitalni i naviknuti na rad, uz kuću su oživjeli i plodna tla, pa tako imaju svoje voćnjake i povrtnjake te s velikom radošću spremaju zimnice, što ranije nisu mogli.

“Što se tiče novca, mi bismo sve sebi mogli kupiti, da ništa ne radimo, ali nismo takve osobe. Volimo raditi i osjećamo se dobro u tome”, kaže nam ovaj zanimljivi par, koji ne izostavlja ni druženja, pa tako često imaju goste u svom prelijepom domu, ali rado i putuju te upoznaju nova mjesta.

Iako je Hutovo selo već na izdisaju, sa svega oko 70 stanovnika, zbog loše saobraćajne infrastrukture, za njih je “raj na zemlji” nakon dugogodišnjeg života u gradskim gužvama, a vjeruju da će nova saobraćajnica Stolac – Neum ponovo oživjeti to mjesto, bar vikendom, jer sada se novom cestom do Neuma može stići za svega 10 minuta piše Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija