LJUBAVNA SAPUNICA: LJILJANA U NJEMAČKOJ OSTAVILA MARIJA, A ON JE SADA PROGANJA

Vjerili smo se, planirali svadbu, kupio sam joj automobil, ona se zaposlila, bila trudna i ostavila me, rekao Todorić.

Prava ljubavna sapunica posljednjih mjeseci događa se na relaciji Njemačka – Novi Travnik. O kraju nesretne ljubavi u ovom gradiću već bruje mnogi, a prema svemu sudeći, bit će posla i za policiju, tužilaštvo i sud.

Našoj redakciji jučer se javio Mario Todorić iz njemačkog Gagenaua, koji tvrdi da je žrtva prevare Ljiljane Barbić iz Novog Travnika. Todorić je porijeklom iz Slavonskog Broda.

Planirali svadbu

Kako nam je kazao, bili su vjereni, planirali svadbu i život u Njemačkoj, ali Ljiljana ga je ostavila i vratila se kući u BiH.

– Iako je imala stalni posao u Novom Travniku, i to u državnoj službi, sve je ostavila i s djecom došla kod mene u Njemačku. Vjerili smo se i planirali svadbu za april ove godine, a svadbenu večeru u Travniku. Kupio sam joj automobil, ona se zaposlila, čak i zatrudnjela. Sve je bilo lijepo. Ali, odjednom je postala nezadovoljna i odlučila se vratiti u Bosnu. Sada znam da me samo iskoristila – kazao je Todorić.

S druge strane, Ljiljana Barbić odgovara da ona već mjesecima proživljava pravi horor od Marija Todorića. Potvrdila nam da je u Njemačku otišla početkom ove godine, gdje se sastala s Mariom, kojeg poznaje odranije, bila zaručila i da su planirali svadbu, ali da je ubrzo uvidjela da se radi o čovjeku s kojim ne želi živjeti.

– Uzela sam godišnji odmor i otišla u Njemačku. Pokušala živjeti s njim, nije išlo. To nije bila ljubav i nisam se željela udati. Vidjela sam da će mi zagorčati život i ja sam se vratila kući već nakon ljeta, a morala sam se i vratiti da ne bih izgubila posao u Novom Travniku. Za put u Njemačku prodala sam svoj auto, srećom, nisam dala otkaz na poslu – kaže Barbić.

Prijeteće poruke

Zbog, kako tvrdi, prijetećih poruka koje je nakon povratka kući svakodnevno dobivala od Todorića, kaže da je sve prijavila policiji u Novom Travniku.

– Tvrdi da me voli, a nekidan je kao profilnu sliku na svojoj Viber aplikaciji postavio sliku mog nalaza iz bolnice kada sam izgubila bebu – kroz plač nam priča Barbić.

Na kraju dodaje da je u početku bila spremna sve ostaviti i udati se za njega, ali tek sada zna da je ispravno postupila.

 

Prijavio je inspekcijama

Todorićevo ogorčenje zbog toga što ga je Barbić ostavila ide dotle da je čak odlučio novinarima proslijediti i njene lične dokumente koje je imala u Njemačkoj, koje zbog zaštite privatnosti ne objavljujemo.

– Mene ona ne interesira, ali me boli što je abortirala. To joj nikad neću oprostiti. Varala je i državu, jer je istovremeno radila i tamo i ovdje. Kod mene je imala boravišnu dozvolu, karticu osiguranja i svu drugu dokumentaciju – tvrdi Todorić.

Barbić, pak, kaže da joj je poznato da ju je on prijavljivao inspekcijama, ali da iza svega leži njegova osveta i želja da je sada ostavi bez posla.

– Sada i kada bih ostala bez svega, i stana koji je pod hipotekom, i posla, sa svojom djecom nikad mu se ne bih vratila. On sada čini sve da ostanem bez para i da mu dođem – dodaje Barbić i potcrtava kako nije tačno da je abortirala, nego imala spontani pobačaj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79