Ljubavnik iz BiH nije odustajao: Prijetio bivšoj partnerici, zajedničke fotografije slao njenom mužu

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv Ž. B. zbog proganjanja B. R. sa kojom je bio u intimnoj vezi.

Kako se navodi u optužnici, Ž. B. se sumnjiči da je od novembra 2018. do kraja 2019. godine pratio i uhodio B. R. sa kojom je prije toga bio u intimnoj vezi, nastojeći da sa njom uspostavi neželjeni kontakt i izazivajući kod nje promjene životnih navika, tjeskobu i strah za vlastitu i bezbjednost njoj bliskih osoba.

On je nastojao da sa oštećenom uspostavi kontakt direktno i preko trećih lica, slao joj poruke putem mobilnog telefona i aplikacije Messenger u kojima je tražio da se sastanu i razgovaraju, što ona nije željela – stoji u optužnici.

Optuženi je oštećenu pozivao i putem mobilnog telefona, presretao na ulici tražeći da razgovaraju, a kada bi odbila, prijetio je da će ostati bez posla, prenosi Radiosarajevo. No, to nije sve, slao je njenom suprugu SMS poruke i njihove zajedničke fotografije, pozivao njenog maloljetnog sina i majku te slao poruke njenoj drugarici.

Optužnica Ž.B. tereti za krivično djelo proganjanje za koje je Krivičnim zakonikom bh. entiteta RS propisana kazna zatvora od šest mjeseci do tri godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79