Regija BiH Ljubitelji borbi bikova vratili su se na svoje: Poznata Grmečka korida 22....

Ljubitelji borbi bikova vratili su se na svoje: Poznata Grmečka korida 22. jula u Sanici

Ljubitelji korida u našoj zemlji vratili su se na svoje. Naime, usljed popuštanja epidemioloških mjera počelo je održavanje manjih korida, ali tradicionalne Čevljanske koride, koja je već decenijama najpopularnije općenarodno veselje u našoj zemlji, neće biti ni ove godine.

Besim Gljiva, prvi čovjek Čevljanske koride i predsjednik Saveza klubova uzgajivača i ljubitelja bosanskih bikova (SKUBB) BiH, ističe da će koride koje se održavaju biti održane u skladu sa epidemiološkim mjerama.

– Odobrenja daju kantoni, tako da nisu svugdje ista pravila. Svako naše udruženje, zavisno gdje organizuje, kod nadležnih traži odobrenje. Krenule su utakmice, sajmovi, koncerti, tako da nema razloga da se ne održe neke od korida. Tako će poznata Grmečka korida u Sanici biti održana 22. jula i oni su dobili sva potrebna odobrenja nadležnih. U planu su i koride u Busovači u Kaćunima, u Olovskim lukama, kao i u Hercegovini. Ipak, najmasovnija Čevljanska korida neće biti održana – kaže za Faktor Besim Gljiva.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79