Ljudi brane Orića od Dodika: Bio je vojnik i branio svoj narod časno, a ti dobio nadimak Mile Ronhill

Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio sutkinju Suda BiH Jasminu Ćosić-Dedović za pristrasnost, a kao argument je naveo njeno učešće u odbrani zapovjednika Armine BiH Nasera Orića, nižu se reakcije.

On je kazao da se Ćosić-Dedović „davno svrstavala na jednu stranu, onog trenutka kada je bila u timu Nasera Orića.”

“Čuo sam da je bila i u ekipi koja je oslobodila Orića. Ona je bila i u OHR-u. Kako je moguće da Milorad Dodik bude kriv, a Naser Orić nije? Hoćete povjerenje, nema povjerenja. Kako da vjerujemo u pravosuđe kada mnogi svjedoci protiv Orića danas nisu živi”, rekao je Dodik.

Dodik: Kako je moguće da Milorad Dodik bude kriv, a Naser Orić nije?

Na društvenim mrežama se nižu reakcije, prenosi Slobodna Bosna.

“Jednostavno Naser je vojnik i branio svoj narod časno, a ti si u ratu zaradio nadimak Mile Ronhill. Samo možemo da pretpostavimo zbog čega – da bi sakrio sve marifetluke. Davno sam rekao da ti moraš gurnuti BiH u rat bar jedan dan, to je način”, napisao je jedan Twitteraš.

“Pa fino predsedniče, kriviš se nešto često u poslednje vrijeme, znači kriv si”, “Gospođa onda zna svoj posao čim je Orić oslobođen. Nema brige”, “Ti si pošten lik koji se bori za narod.. Pun si nekretnina i firmi po Bg-u. Drš se legendo”, “Je li to i Naser Orić odbio da objavi odluku visokog predstavika u Službenom glasniku RS”, samo su neki od komentara na Twitteru.

Podsjećamo, Sud BiH je jednoglasno odbio zahtjev za izuzećem Jasmine Ćosić-Dedović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79