Logoraši podnijeli prijavu protiv TV Happy zbog izjava Marića i Antonijevića

Udruženje logoraša Kozarac,Satko Mujagić i Fikret Alić podnijeli su prijavu protiv TV kuće Happy iz Srbije nakon izjava i uvreda voditelja Milomira Marića i režisera Predraga Antonijevića o logorašima i logorima u Prijedoru.

Prijava je upućena Regulatornom tijelu za elektronske medije Srbije, a u njoj se navodi da su Marić i Antonijević dali su izjave čije objavljivanje krši Zakon o elektronskim medijima Republike Srbije, zatim Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, kojima se vrijeđaju kako opći interesi tako i lični interesi podnosilaca prijave.

Kad i Senad zašuti: Brutalan odgovor logoraša Jusufa Arifagića Milomiru Mariću, ali i svima u Srbiji koji šire jezik mržnje

Od ove televizije se traži da dostavi sporni snimak emisije, te da Regulatorno tijelo za elektronske medije provede postupak izricanja mjera protiv Happy TV zbog teške povrede obaveza u sadržaju izrečenom u toj emisiji.

– Dana 21. februara 2021. godine, u emisiji “Dobro jutro, Srbijo” Happy TV-a, voditelj Milomir Marić i gost Predrag Antonijević, filmski režiser, dali su izjave čije objavljivanje krši Zakon o elektronskim medijima Republike Srbije, zatim Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, kojima se vrijeđaju kako opći interesi tako i lični interesi podnosilaca prijave – navodi se, između ostalog, u prijavi.

Navode da je Milomir Marić prvi počeo iznositi mišljenje kako su logori ustvari bili otvorenog tipa iz kojih je svako mogao izaći, na što se Antonijević nadovezao spomenuvši “onog mršavog od tuberkuloze”, misleći na Fikreta Alića, čovjeka iza žice, s fotografije koja je 1992. godine obišla svijet.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79