LOKALIZIRAN POŽAR U FABRICI ZA PRERADU DRVETA

Zahvaljujući brzoj i efikasnoj intervenciji bijeljinskih vatrogasaca, lokaliziran je požar na krovu pilane u krugu Fabrike za preradu drveta „Erić M“ u Dazdarevu kod Bijeljine. Srećom, sve je proteklo bez ljudskih žrtava.

Mile Spasojević, starješina Profesionalne vatrogasne brigade Bijeljina, kaže da je u gašenju požara učestvovalo pet vatrogasnih vozila sa deset vatrogasaca.

– Uspjeli smo lokalizirati požar, a policijski protupožarni inspektori treba da utvrde šta je dovelo do izbijanja požara, jesu li u pitanju električne instalacije ili nešto drugo – izjavio je Spasojević.

Mladen Erić i njegova supruga Slava, vlasnici fabrike, kažu da je izgorjelo oko 200 kvadratnih metara krovne površine, ali da je spriječena puno veća šteta, jer je vatrena stihija mogla zahvatiti kompletnu fabriku.

– Radnik na osiguranju objekta na vrijeme je uočio dim koji je kuljao ispod krova jedne fabričke hale. Odmah smo pozvali vatrogasce i oni su stigli u roku od sedam do deset minuta. Gasili smo vatru i s hidranta koji se nalazi u krugu fabrike, a naši radnici su odmah priskočili u pomoć i počeli su sjeći limove na krovu da bi se spriječilo širenje požara. Oštećen je dio krova, ali to je minimalna šteta u odnosu na ono što se moglo dogoditi – kaže Mladen Erić.

Oni sumnjaju na suhu piljevinu i na samozapaljenje, odnosno na neispravne instalacije, ali, kažu da ipak treba sačekati zvanične rezultate policijske istrage.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments