Lopov namamio poštara i oteo mu 4.500 maraka i mobitele

Današnje popodne u mjestu Polog, između Mostara i Širokog Brijega, obilježeno je dramatičnim događajem. Na meti napada bio je 20-godišnji radnik brze pošte Hrvatske pošte Mostar.

Prema dostupnim informacijama, radnik je bio žrtva dobro smišljenog plana napadača koji ga je privukao pod izgovorom isporuke pošiljke u zaseoku Ovojci.

Nepoznati napadač iskočio je pred poštara dok je obavljao svoju redovnu isporuku, držeći ga pod prijetnjom pištolja. U zastrašujućem scenariju, napadač je zahtijevao od mladog radnika da mu preda novac. Urkos otporu, napadač je uspio pobjeći s gotovinom u iznosu od gotovo 4.500 KM, uzimanjem i mobitela i ključeva od službenog vozila.

Nakon izvršenog zločina, napadač je ispalio nekoliko hitaca u zrak prije nego što je pobjegao s mjesta događaja. Hitne policijske ekipe su odmah reagovale, a Tužilaštvo Hercegovačko-neretvansko naredilo je provođenje istražnih radnji.

Istraga je u toku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79