Lopovi iz Zenice i Kiseljaka u Sarajevu opljačkali muškarca iz Bihaća

Pripadnicima Policijske uprave Centar Sarajevo jučer se oko 14 sati obratio E. .H. iz Bihaća i prijavio da su pomenutog dana u periodu od 11 do 12:30 sati u ulici Crni vrh, općina Centar Sarajevo, dvojica muškaraaca nad njim izvršili razbojništvo. Tom prilikom su uz upotrebu fizičke snage muškarcu iz Bihaća ukrali određenu sumu novca, mobilni telefon i srebreni nakit.

– Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 14,35 sati, policijski službenici Druge PU su pronašli i lišili slobode lica: H.P., rođen 1980.godine u Sarajevu, nastanjen u Kiseljaku i M.S., rođen 1987. godine u Zenici, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 289. stav 2. i člana 239. stav 3. KZ F BiH (Razbojništvo i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Prilikom pretresa kod uhapšenih su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i četiri paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

– O pomenutom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima, navodi se u saopćenju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79