Lopovi upali na imanje i obrali sav rod, domaćini ogorčeni

Na planini Golija, na imanju porodice Perišić, dogodila se krađa koja je ostavila domaćine šokirane. Porodica Perišić koristi ovu planinu kao mjesto za vikend bijeg iz svakodnevnog života, ali i za uzgoj aronije.  Nepoznati počinioci su upali na njihovo imanje i doslovno “oprali” voćnjak, berući cijeli urod aronije. Uprkos prisutnoj ogradi koja bi trebala štititi imanje, lopovi su uspjeli doći do voćnjaka i obaviti krađu.

Porodica Perišić često provodi vrijeme na svom imanju, ali su lopovi očito pažljivo pratili situaciju i iskoristili priliku dok na imanju nije bilo nikoga.

“Gajili smo aroniju prema preporuci, za vlastite potrebe i zdravlje nas, naše djece i unučadi. Nismo mogli ni zamisliti da bi se neko usudio uzeti nešto što nije njegovo dok nas nema ovdje. Jedino rješenje koje vidimo je postavljanje video nadzora”, zaključili su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79