Luda obećanja u BiH: Udaljeni samo 1 kilometar od grada, a put im makadam! (FOTO)

Bosanskohercegovački putevi najopasniji su u cijeloj Evropi, a nije rijetko da u gradskim sredinama imamo ulica koje nisu betonirane ili asfaltirane.

U vrijeme kada je automobilska tehnologija napredovala u ogromnoj razmjeri i danas postoje makadamski putevi u BiH.

Redakciji Crne Hronike stiglo je pismo iz Bihaća, a u nastavku pročitajte šta su nam napisali.

,,U ime mjestana ul. Ibrahima Ljubovica zahvaljujemo se Gradu Bihacu kao i gradskoj upravi, te prostornom uređenju na rjesavanju 12 i vise godina samoincijativno krpimo makadamski put sa raznim gradjevinskim otpadom kao i po koja traktorska tura sljunka.

Oko 90% mjestana ulice su lica izbjegla sa ratom obuhvaceni podrucja Bos. Dubice, Kotor Varosa, Prijedora, Orašca itd. Udaljeni smo samo 1 km od centra grada samo nas obiđu pred izbore i obecaju i od tad svaki im se trag gubi. Tako i ove godine krpimo rupe pa se pitamo kome mi pripadamo ili smo mozda gradjani drugog reda.

Obracali smo se od mjesne zajednice do bivsi i sadasnjih gradonacelnika do sada u naznacenom periodu nije nas obisao niti pruzio bilo kakvu pomoc u rjesavanju infrastrukture.

Nije nam jasno kome mi placamo sve lokalne namete od gradske uprave preko kantona do federacije. Zato molimo nadlezne organe od USK-a do Federacije i RS da nam izađu u pomoc a u cilju rjesavanja puta. U koliko isti se neodazovu spremni smo krenuti u humanitarnu akciju van granica BiH.

Hvala Gradu i gradskoj upravi mi smo tu za bolji Grad.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79