Lugara opelom odgurao do provalije

Opštinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Almedina Turčinovića (35), poznatog kao Alme, kojeg terete za napad na lugara Ž.Š.

Optužnica obuhvata napad na službenu osobu i oštećenje tuđe imovine. Incident se dogodio 2022. u mjestu Markovac u Zenici.

Prema navodima optužnice, “Lugar je išao svojim golfom te primijetio Turčinovića, koji je bio u svojoj opel vektri, a koji mu je inače poznat kao šumokradica”, navodi se u potvrđenoj optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničkodobojskog kantona.

Kako se ističe, dok su se mimoilazili vozilima u kojima su prozori vozača bili otvoreni, ovaj mu se obratio riječima: “Šta si zinuo?”

“Nakon toga je lugar sa svog mobilnog telefona pozvao nadležnu Policijsku stanicu Crkvice radi intervencije, te je u tom momentu na retrovizoru svog vozila uočio da se Turčinović okreće i kreće za njim, nakon čega mu se približio desnom stranom svog vozila i njime dva puta udario u lijevu stranu golfa u kojem je bio lugar, odgurujući na taj način lugarovo vozilo do same provalije”, istaknuto je u optužnici.

Potom je, dodaje se, nastavio kretanje svojim vozilom, te u tom momentu kroz prozor mu opsovao majku.

Lugar je pozvao policiju, a Turčinović je nakon napada izvrijeđao luga. Oštećenje na vozilu luga procijenjeno je na 1.000 KM.

Optužnica tvrdi da je Turčinović svjesno napao službenu osobu i izložio je životnoj opasnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79