Lukač negira da policija RS prevozi migrante na područje USK

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač kaže da se predsjedavajući Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDA Šefik Džaferović izlaže krivičnoj prijavi zbog netačnih tvrdnji da policija Republike Srpske prevozi migrante na područje Unsko-sanskog kantona.

– Insistiranje na neosnovanim optužbama može predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koštati krivične prijave – poručuje Lukač.

Lukač je za RTRS rekao da MUP RS nikada svojim vozilima nije prevozio migrante, niti su poznate firme koje se bave takvim nelegalnim aktivnostima.

On je naglasio da policija Republike Srpske nikada nije migrante maltretirala, ni tukla, niti ih ograničavala da idu tamo gdje žele što im je garantirano Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

– Mi im dozvoljavamo da se kreću, ali ne dozvoljavamo da ugrožavaju naše građane ili da prave prekršaje i krivična djela – napominje Lukač.

Džaferović je za BHRT izjavio “da se Policija Republike Srpske i pojedine firme, koje organizirano prebacuju migrante od istočne granice BiH prema Unsko-sanskom kantonu, izlažu krivičnoj odgovornosti“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79