Lukač: Politički lešinari zloupotrijebili slučaj “Dragičević”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da je slučaj “Dragičević” doživio politizaciju koju ni porodica, ni grupa “Pravda za Davida”, nije smjela da dozvoli, te da su klasični politički lešinari taj slučaj odveli u sasvim drugom pravcu.

On je naveo da je na tom slučaju izgubljeno 10 mjeseci, kao i da se mnogo više moglo uraditi da je istraga vođena bez pritisaka i bez morbidnih dešavanja, što na kraju nije dovelo do utvrđivanja istine.

Lukač naglašava da je to da li će slučaj “Dragičević” biti rasvijetljen pitanje za Tužilaštvo, kome MUP Republike Srpske stoji na raspolaganju.

“Do sada smo uradili sve što je traženo i preduzećemo sve mjere da to bude rasvijetljeno, čak i ako bude promijenjena nadležnost i neko drugi preuzme slučaj”, rekao je Lukač za “Večernje novosti”.

On je dodao da je stvar tužilaštava i njihovih nadležnosti da li će slučaj preuzeti Tužilaštvo BiH. “Pozdravljam svako rješenje s ciljem pronalaženja pravog i adekvatnog načina da se taj slučaj u potpunosti riješi”, rekao je Lukač.

 

“Ako mi se nešto desi on je kriv”: Ćulum bio na Trgu Krajine u noći Davidovog nestanka!?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79