Lukač sa kandidatom za gradonačelnika Prijedora dogovorio “nepredviđene” radove vrijedne četvrt miliona

Nakon što je već dobio više od deset miliona maraka za izgradnju internata i drugih objekata u Centru za obuku u Zalužanima nezavisni kandidat za gradonačelnika Prijedora Mladen Unijat će neplanirano zaraditi još skoro četvrtinu miliona KM za nepredviđene radove na objektu 191 u ovom Centru, i to pregovaračkim postupkom.

Naime, preduzeće „Unijat-M“ iz Prijedora čiji je vlasnik i direktor upravo Mladen Unijat dobilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske već brojne poslove u Centru za obuku, a najvrijedniji je svakako izgradnja objekta internata za policijsku akademiju u kompleksu u Zalužanima za koju mu je plaćeno 9,2 miliona maraka sa obračunatim porezom.

Nedugo zatim, dobio je i posao izgradnje i rekonstrukcije objekta 191 u pomenutom Centru, vrijedan 1,2 miliona KM, ali i na tom objektu su iskrsli nepredviđeni radovi, koje će Unijat naplatiti još, kako je napomenuto, gotovo četvrtinu miliona KM.

Ono što je interesantno je da su sve poslove koje je firma „Unijat-M“ dobila pratili i nepredviđeni i dodatni radovi.

Na osnovu ovog zaključujemo da ili ponuđač pravi pogrešnu procjenu obima radova, da dobavljač ima dodatne želje ili da se ipak radi o namještanju tendera, a lako možemo ocijeniti da nijedan od ovih razloga nije opravdan za brojne dodatne troškove.

Tako je ova prijedorska firma dobila više od 12.000 KM za nepredviđene fasadne radove, a zatim i gotovo 360.000 maraka za nepredviđene radove na izgradnji internata (koji je prethodno naplatio 9,2 miliona KM).

Pored toga, Unijat je u Zalužanima gradio prijavnice, nivelisao terene, ali i radio na odvođenju oborinskih voda iz upojnog bunara, piše Capital.

Podsjetimo, u Centar za obuku u Zalužanima su već potrošeni višemilionski iznosi novca građana Republike Srpske i to za konje, internat, atletske staze, automobile…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79