Lukavčani donirali 34 tone krompira Narodnoj kuhinji u Tuzli

Narodna kuhinja Imaret u Tuzli nedavno je dobila vrijednu donaciju iz Općine Lukavac. Naime, delegacija iz Lukavca na čelu sa načelnikom Edinom Delićem za potrebe najveće narodne kuhinje u BiH obezbijedila je 34 tone visokokvalitetnog krompira.

Vrijedna donacija uveliko će pomoći uposlenicima narodne kuhinje u svakodnevnom pripremanju oko 2.400 obroka za ugrožene kategorije stanovništva u četiri općine/grada u Tuzlanskom kantonu.

Krompir je uzgojen na domaćim parcelama na teritoriji općine Lukavac. Odličnog je kvaliteta, a donirane količine zadovoljit će potrebe Narodne kuhinje Imaret za ovom namirnicom za najveći dio godine.

– U ime naših korisnika zahvaljujemo se Općini Lukavac i načelniku Deliću na izuzetno vrijednoj donaciji čime su pokazali veliku odgovornost i brigu za građane u stanju socijalne potrebe u ovim kriznim vremenima – kazala je Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Tuzla prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79