Lutao i prosio: Mladić za kojim se tragalo mjesec dana pronađen u Minhenu

Damien Horvat je rođen u Slavonskom Brodu

Nakon gotovo mjesec dana potrage, u Minhenu je večeras pronađen 18-godišnji Damien Horvat.

Mladić je otišao iz Frankfurta, majci se posljednji put javio 12. novembra s nepoznatog Facebook profila, i od tada do večeras nije bilo nikakve vijesti o njemu.

Na ulici u Minhenu prepoznao ga je jedan Hrvat koji mu je prišao i pitao ga je li on taj kojeg traže.

Mladić mu je ispričao da je u Minhen došao s nekim prijateljima koji su ga tu ostavili. Nije imao ni mobilni telefon, niti novca. Lutao je gradom, prosio i tako preživljavao, ispričao je za Fenix magazin čovjek koji ga je pronašao.

Odmah je kontaktirao Damienovu majku u Frankfurtu. Damienu je kupljena karta za voz iz Minhena za Frankfurt, gdje će mladića čekati majka.

Damien Horvat je rođen u Slavonskom Brodu.

U Frankfurtu je bio u posjeti majci. Izgubio je dokumente te je prije povratka u Hrvatsku otišao u Generalni konzulat Republike Hrvatske u Frankfurtu kako bi dobio putni list.

Vijest o njegovu nestanku je prijavljena policiji te objavljena na društvenim mrežama.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79