Maćeha (25) svakodnevno tukla 8-godišnjeg dječaka: “Nisu mu dali da jede, spavao u sobi gdje nema struje ni svjetla”

Maćeha istukla dječaka (8), uspio je pobjeći pa ga nane pronašla i odvela liječniku na pregled
Njega su tukli svaki dan i nisu mu dali da jede, spavao je u sobi gdje nema ni svjetla ni struje, nikad mu nije bilo ni oprano, ima jedan komšo koji ga je često ponudi s hranom

Na području Bužima prijavljeno je nasilje nad malodobni djetetom.

Naime, kako saznajemo iz Centra za socijalni rad Bužim, maćeha H.S. (25) istukla je dječaka T.D. (8), a koji je zatim pobjegao iz kuće u školu. Dječak je u školu došao bez bunde, da bi po njega došla nane koja ga je odvela u Dom zdravlja Bužim.

Pripadnici Policijske stanice Bužim obavili su razgovor s maćehom H.S. i nanom, te sastavili službenu zabilješku, dok je s djetetom razgovor obavila službenica Centra za socijalni rad Bužim.

Mještani koji poznaju situaciju naveli su sljedeće:

“Njega su tukli svaki dan i nisu mu dali da jede, spavao je u sobi gdje nema ni svjetla ni struje, nikad mu nije bilo ni oprano, ima jedan komšo koji ga često ponudi s hranom.” navodi jedan svjedok piše Dijasporainfo.

Bužim: Foto: Džejlan Kišmetović
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79