Mađarski policajci tukli srpskog kamiondžiju: Ošamarili ga, oborili na pod, mislili da je migrant?

Nikolu Stanića, kamiondžiju iz Aranđelovca, pretukli su mađarski policajci na graničnom prelazu Horgoš, kako kaže, poslije čega su mu stavili lisice, a sve jer su mislili da je migrant.

Kako Nikola objašnjava za Telegraf.rs, do incidenta je došlo u subotu oko 19 časova, kada se vratio po carinske papire koje je mađarska carina zaboravila da mu vrati.

– Krenuo sam pješaka nazad ka mađarskoj carini da bih uzeo svoje papire. Na graničnoj kapiji sam pokazao pasoš i prošao bez problema – započinje naš sagovornik.

Međutim, kada je ušao na carinu, za njim su ušla 4 policajaca.

– Jedan od njih me je ošamario i oborio na pod. Poslije toga su još dva policajca skočila na mene i stavila mi lisice. Moje kolege su to vidjele i počele da viču da sam šofer, a ne migrant, kako su policajci prvobitno mislili – objašnjava mladić.

Nakon što su mađarski policajci legitimisali Nikolu, i navodno shvatili da nije migrant, već šofer firme iz Aranđelovca, skinuli mu lisice i pustili ga.

Nikola se poslije incidenta preko grupe na Fejsbuku obratio svojim kolegama sa pitanjem da li bi neko posvjedočio o onome što se desilo na Horgošu. Tamo je i naveo da ga je “mađarska policija pretukla”. Kada su ga pitali šta se desilo, Nikola je napisao: “Vraćao sam se pješaka po papire kod carine. Mislili su da sam migrant”.
Mladić kaže za Telegraf da su kamere snimile ovaj incident i da će u ponedeljak otići u Ministarstvo spoljnih poslova da da izjavu i vidi kakva je dalja procedura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79