Mafijaška likvidacija u BIH: Ćerimović upucan dva puta sa leđa, “ovjeren” metkom u srce

MUP USK-a i dalje traga za osobama koje su iz pištolja devet milimetara usmrtile Ćerimovića

Eldin Ćerimović iz Velike Kladuše, čije je tijelo nađeno u utorak ujutro, upucan je dva puta s leđa, a potom je ovjeren jednim metkom u srce, saznaje Oslobođenje.

– Ubice su, pokazala je obdukcija, u njega ispalile dva hica iz vozila koje je najvjerovatnije bilo u pokretu, a potom su mu jedan hitac ispalile u srce kako bi bile sigurne da je mrtav, rekao nam je izvor blizak istrazi kojom rukovodi Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona.

Zločin u Velikoj Kladuši: Još niko nije uhapšen zbog ubistva Eldina Ćerimovića

Ćerimović je, kako je Oslobođenje već pisalo, ubijen iz pištolja devet milimetara. Likvidiran je, najvjerovatnije, oko pet sati ujutro dok je pješice išao na posao. Pripadnici policije su do sada priveli nekoliko osoba koje bi se mogle dovesti u vezu sa ovim zločinom.

Do sada je obavljeno nekoliko pretresa na području Velike Kladuše te su izuzeti određeni predmeti koji će biti vještačeni. U MUP-u USK-a ni jučer nisu željeli govoriti o detaljima zločina navodeći da je istraga u toku, te da bi više informacija javnosti moglo biti dostupno u narednom periodu.

Istraga se vodi u više pravaca, a jedan od njih je i predmet Escobar u kojem je Ćerimović od osumnjičenog člana narkogrupe postao svjedok saradnik. Ćerimović je radio kao čuvar u jednoj hali, a iza njega su ostali supruga i maloljetna kćerka.

– Velika šteta. Bio je jako dobar. Poznavao sam ga i ta vijest me duboko potresla jer se radi o siromašnom čovjeku, ocu curice. Pričao mi je o svojim planovima, a, eto, jedan njegov izlazak u šumu ga je koštao da upadne u loše društvo i na kraju izgubi život. Iskoristile su ga “obje strane”, napisao je na Facebooku jedan građanin piše Oslobođenje.

Mafijaška likvidacija: Ubijen Eldin Ćerimović, svjedok pokajnik protiv narko grupe Dine Muzaferovića Cezara!

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79