Magazinović: Nismo svi isti, milion maraka za Zvornik bez glasova iz RS-a

Sjednica Komisije za vanjske poslove Parrlamenta BiH danas je pokazala svu apsurdnost blokade državnih institucija koju inicira SNSD, a podržavaju ostale političke partije iz RS-a. Na sjednici je bez njihovih glasova, ali i glasova HDZ-a data saglasnost za odobravanje granta od milion maraka koje bi se trebale utrošiti za izgradnju prečistaća vode u Zvorniku, piše NAP.

– Imali smo kvorum i mogli smo slijedeći ponašanje partija iz RS –a, ali i HDZ –a zaustaviti ovu odluku i biti dio blokada u BiH. Vodilo nas je ubjeđenje da građani Zvornika nisu krivi za situaciju u kojoj se nalazimo niti da trebaju biti taoci retrogradnih politika, ali i neodgovornih političara koji su njihovim glasovima izabrani u Parčament biH da ih predstavljaju, kazao je Saša Magazinović, zastupnik SDP –a u Parlamentu BiH.

Sporazumom o grantu između Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Grada Zvornika i Evropske investicione banke, Zajednički evropski fond za Zapadni Balkan osigurana su sredstva za poboljšanje vodosnabdijevanja u gradu Zvorniku.

U sklopu tog projekta je i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Tabanci. Odlukom Komisije za vanjske poslove otvoren je put da se i u parlamentu da odobrenje za utrošak navedenih sredstava,ali će to sačekati dok stranke iz RS –a ne odluče prekinuti blokadu institucija BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79