Magazinović sa Bogićevićem: Kad kažu, nemaš se danas u politici na koga ugledati

Saša Magazinović, poslanik SDP-a u državnom parlamentu, na svom Facebook profilu objavio je fotografiju s Bogićem Bogićevićem, budućim gradonačelnikom Sarajeva.

– Kad kažu, nemaš se danas u politici na koga ugledati… Kako bolan nema – napisao je Magazinović.

Inače, Bogić Bogićević je bio član Predsjedništva SFRJ od 1989. do 1991. godine. Učesnik je historijske sjednice Predsjedništva SFRJ od 12. marta 1991. godine kada je ovaj organ odlučivao o uvođenju vanrednog stanja u SFRJ.

Formalno, vojni vrh predlaže podizanje borbene spremnosti, ali je stvarni cilj bio državnim udarom uvesti vojnu upravu u Sloveniju i Hrvatsku te vojno-političkim mjerama srušiti političko vodstvo u Bosni i Hercegovini i vodstvo Makedonije.

Bogićević je glasao protiv.

Pro-miloševićevski članovi Predsjedništva SFRJ računali su na njegov glas jer je Srbin, ali na njihovo iznenađenje Bogićević je dao glas protiv. Taj je glas prevagnuo čime je spriječena vojna intervencija JNA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79