Magistar prava radi kao konobar: Odlazim iz BiH!

Nakon što smo jučer objavili priču o konkursu u javnom preduzeću Grijanje Kakanj, danas vam donosimo razgovor sa jednim od glavnih aktera ove priče, magistrom pravnih nauka, Mirnesom Čolakom.

Čolak je još jednom potvrdio navode da je konkurs namješten, te da je iskorišten uticaj direktora ovog javnog preduzeća kako bi se ostvarila korist za zapošljavanje podobne osobe.

,,Direktor Bajtarević je 2016. godine već dobio nekoliko prijava za zloupotrebu položaja i zapošljavanje. Od samog početka se znalo da je gura rođak, pismeni dio ispita je bio pod šiframa i rezultati su pod šiframa. Kada sam tražio preliminarnu listu i ime protukandidata nisu mi dali. Moj intervju je trajao dvadesetak minuta, a njen čitavih osam. Tvrdim da je imala pitanja i na pismenom i na usmenom (intervju) ispitu”, kaže Čolak za Crna-Hronika.info.

Kad rođak zapošljava: Direktorova rodica dobila posao, dok magistar prava radi kao konobar!

,,Problem je nastao kada sam ja položio pismeni ispit sa maksimalnim brojem bodova, tada su računi počeli da se mrse”, dodaje Čolak.

Tokom studiranja Čolak je radio u jednoj zaštitarskoj agenciji, dok već šest godina radi kao konobar u rodnom Kaknju.

,,Poslije svega ovog ne preostaje mi ništa drugo nego da idem iz BiH”, završava Čolak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79