Maglaj dobija gigantsku tvornicu namještaja, 400 novih radnih mjesta

 

U toku je procedura izdavanja dokumenata za izgradnju tvornice namještaja u Maglaju, potvrdio je ove sedmice Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj.

On je podsjetio da je riječ o tvornici za koju se već radila izmjena regulacionog plana.

Mahmutagić nije iznio više detalja, no BiznisInfo.ba podsjeća da je riječ o projektu iza kojeg stoji Hajrudin Ahmetlić iz Tešnja. Ahmetlić je, inače, vlasnik kompanije Hifa Petrol, jedne od vodećih naftnih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Osim toga, on je nedavno postao većinski vlasnik firme za proizvodnju premium masivnog namještaja InterProcess Tešanj i firmu Mobello u Sloveniji.

InterProcess će ići u izgradnju i opremanje najveće fabrike masivnog namještaja u BiH u Maglaju gdje planiraju investirati oko 20 miliona maraka, a plan je uposliti oko 400 radnika u narednih par godina.

Tvornica će biti građena u poslovno-radnoj zoni Liješnica. Ahmetlić je već vlasnik zemljišta na kojem je planirana gradnja kompleksa.

Dobra vijest je da pripreme napreduju i da je u toku izdavanje svih potrebnih dozvola.

Plan je izgradnja proizvodno-poslovnog objekta sa pratećim sadržajima, za obradu drveta i proizvodnju namještaja.

Podsjetimo da je proizvodnja namještaja u velikom usponu u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79