MAGLIĆ TVRDI DA JE BIO NA DRUGOM KRAJU GRADA KAD JE KRASNIĆ RANJEN

U Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je ročište povodom prijedloga sarajevskog Tužilaštva za određivanje jednomjesečnog pritvora za Adnana Maglića, koji je uhapšen zbog sumnje da je u subotu navečer u sarajevskom naselju Šip pokušao ubiti Kenana Krasnića.

– Pritvor za osumnjičenog zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu prikrivanjem dokaza i utjecajem na svjedoke, kao i opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo – potvrdila nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Maglića su prekjučer po potrazi koja je za njim pokrenuta, uhapsili pripadnici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine MUP-a KS, koji su ga nakon krim-obrade predali Tužilaštvu.

Maglićev advokat Zlatko Ibrišimović kazao je za Faktor da će se protiviti ovom prijedlogu Tužilaštva, te od Suda tražiti da mu odredi mjere zabrane.

– Moj klijent nema nikakve veze sa ovim događajem. On je bio na potpuno drugoj strani grada u vrijeme kada se to sve dogodilo. Postoje svjedoci koji to mogu potvrditi i svi dokazi ukazuju na to da on nema veze s tim – kazao je Ibrišimović.

Krasnić je ranjen u subotu navečer u ulici Dejzina Bikića kada je, dok je ulazio u svoj automobil, muškarac iz zasjede pucao na njega.

Ispaljeno je nekoliko metaka, koji su pogodili Krasnića u grudni koš, ali na njegovu sreću nijedan nije zahvatio vitalne organe.

Napadač je pobjegao, a Krasnić je uspio otići do svog stana i pozvati prijatelja koji ga je odvezao do bolnice. Iako je u prvi mah kazao policiji da ne zna ko je pucao na njega, kasnije je imenovao Maglića kao potencijalnog osumnjičenog.

Odluku o prijedlogu Tužilaštva sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu donijet će u zakonskom roku od 24 sata.

 

 

Crna hronika / Foto Faktor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments