Mahmutović i Halilagić tražili 200.000 maraka

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) predali su jučer u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo dvije osobe koje su lišene slobode u policijskoj akciji kodnog naziva „Tower“.

Prema nezvaničnim informacijama predati su generalni direktor firme “Panamera” i “Smart Invest” Elvedin Mahmutović i zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina “Sarajevo Towera” Sedin Halilagić. Oni su sumnjiče za reketiranje i primanje dara.

Njih dvojica će u Tužilaštvu biti zadržani 24 sata, a postupajući tužilac sutra će donijeti odluku o tome hoće li za osumnjičene tražiti pritvor.

Ova akcija obavljena je prema naredbi Tužilaštva KS i Općinskog suda u Sarajevu. Pripadnici Federalne uprave policije pretresli su i stambeno-poslovni objekt “Panamera” na Ilidži, odakle su izuzeli određenu dokumentaciju. Kod osoba lišenih slobode je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto 60.000 KM, a radi se o novcu koji je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela. Saznajem da je ovo bila samo prva tranša, piše Avaz.

Mahmutović i Halilagić lišeni su slobode sa 60.000 KM označenih novčanica, koje su im vlasnici pojedinih građevinskih firmi predali prema ranijem dogovoru s pripadnicima FUP-a i tužiocima.

Oni su uzimali novac od podizvođača građevinskih radova na stambeno-poslovnom objektu “Tower” kako bi im bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova.

No ukupno su tražili da im se da 200.000 maraka, kako bi pojedine firme nastavile s radom. U FUP u su se jučer branili šutnjom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79