Maja iz Beograda poginula od strujnog udara iz kompjutera na kojima su rudarili kriptovalute

Policajka Maja Marković (37) poginula je u utorak u bizarnoj tragediji na terasi vlastitog stana u Beogradu.

Dok je namještala kabal na kompjuterima kojima je rudarila kriptovalutu ethereum, udarila ju je struja. Njen suprug, koji je također pripadnik MUP-a, pokušavao je nekoliko puta dobiti suprugu tog dana.

Kako se nije javljala, otišao je do stana i tamo našao beživotno tijelo supruge na terasi, gdje su im inače i dva kompjutera. Odmah je pozvao Hitnu, ali ženi nije bilo spasa, piše Kurir i navodi kako su prvi rezultati istrage pokazali da je žena umrla od strujnog udara.

Komšije za policajku Maju imaju samo lijepe riječi, a oni će se uz porodici u petak oprostiti od nje. Maja je, piše Kurir, iza sebe ostavila i dvije maloljetne kćeri.

– Neka te čuvaju anđeli. Počivaj u miru, ljepotice. Sućut porodici – navodi se u brojnim porukama sućuti na profilu tragično proeminule Maje.

Inače, oprema za rudarenje kriptovaluta može koštati i nekoliko hiljada eura, ovisno o kompjuteru, a neprestan rad i zagrijavanje su razlozi zbog kojih neki to i drže na obično natkrivenim dijelovima terasa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79