Majci koja je uradila ovo sa svojim djetetom uvjetna kazna?

Berina Džindo (39), kojoj se trenutno sudi u Općinskom sudu Sarajevo, jer je 31. decembra 2017. godine u kontejner u centru Sarajeva bacila svoju tek rođenu bebu, nagodit će se s Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

Pozvao policiju

Ovu informaciju potvrdio nam je njen advokat Omar Mehmedbašić, koji nam je kazao kako su u toku pregovori s Tužilaštvom KS da Džindo bude kažnjena uvjetnom kaznom u trajanju od jedne godine, s rokom kušnje od dvije godine. Odluka još nije donesena.

Prema navodima iz optužnice, Džindi se na teret stavlja krivično djelo čedomorstvo u pokušaju. Džindo je bacila svoju djevojčicu u smeće iako je znala da može umrijeti usljed hladnoće, kao i da služba “Rad” može isprazniti kontejnere, navodi se u optužnici, piše Avaz.

Jedan se građanin uplašio čuvši u novogodišnjoj noći neobične zvuke koji su dopirali iz kontejnera. Pozvao je policiju, koja se za manje od minutu našla na mjestu događaja. Policajci Adnan Turčalo i Midhat Hodžić iz Policijske stanice Centar, roveći po smeću, naišli su na živu bebu u najlonskoj kesi. Izvrsnog zdravlja i lijepo obučena, odmah je kolima Hitne pomoći prevezena na Pedijatriju, gdje je pregledana, okupana i utopljena.

Opsežna potraga

Tokom istrage, utvrđeno je da je zdrava djevojčica rođena 30. decembra 2017. u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, odakle je sa majkom otpuštena kući. Pokrenuta je opsežna potraga za optuženom.

Na istragu je stavljena tačka onog dana kad je patronažna medicinska sestra koja pokriva područje općine Vogošća, razotkrila bešćutnu Džindo. Ova zdravstvena radnica, nakon šokantnog priznanja porodilje, odmah je pozvala policiju i prijavila slučaj. Džindo je uhapšena u svojoj kući. Nakon saslušanja, puštena je na slobodu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments