Majka Davida Dragičevića: Očekujem da počnu hapšenja u Banjoj Luci

Suzana Radanović, majka stradalog Davida Dragičevića, je ponovila da očekuje da se utvrdi ko su nalogodavac i izvršitelj te ko je prikrivao, kako je rekla, njegovo ubistvo.

Ovo je izjavila danas prije ulaska u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, gdje će dati iskaz u svojstvu svjedokinje. Došla je s Ifetom Feragetom, pravnim zastupnikom porodice Dragičević.

“Očekujem da u skorijem periodu počnu hapšenja u Banjoj Luci te da se na kraju krajeva dođe do izvršitelja i nalogodavaca ubistva, kao i onih koji su učestvovali u zataškavanju ubistva”, kazala je Radanović.

Podsjećamo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je istragu uzroka smrti Davida Dragičevića u aprilu ove godine preuzelo od Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci. Njegov nestanak je prijavljen 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a tijelo je pronađeno šest dana poslije.

Od tada do danas porodica Dragičević tvrdi da je David ubijen te da institucije to prikrivaju. Nezadovoljstvo istragom su iskazivali i protestima.

U februaru 2019. Davor Dragičević, Davidov otac, je napustio Bosnu i Hercegovinu i od tada se nalazi u Beču. Po napuštanju Banje Luke izjavio je da je to učinio kako ga ne bi “likvidirali”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79