Majka djevojčice Nadin, dobila odgovor tužiteljice Sarajlija: “Efikasno radimo na slučaju”

Amina Smajlović, majka djevojčice Nadin, nakon što je 22. marta predala zahtjev za prijem kantonalnoj tužiteljici Sabini Sarajliji, dobila je odgovor.

– Povodom Vašeg obraćanja ovom Tužilaštvu od 03.06.2021. godine, obavještavamo Vas da je u krivičnom predmetu ovog Tužilaštva broj TO9 KT 0151597 21 2, a nakon odluke Federalnog tužilaštva FBiH, formiran tužilački tim za rad na navedenom predmetu, uz nadzor Zamjenice Glavne kantonalne tužiteljice, te da se od dana dostavljenog akta, kao i formiranje tima, kontinuirano i efikasno preduzimaju potrebne radnje u predmetu, a sve u cilju postupanja prema uputama Federalnog tužilaštva FBiH broj T11 0 KTA 005205 21 2 od 19. 02. 2021. godine – stoji u odgovoru koje je Amini Smajlović poslala tužiteljica Sarajlija.

 

Odgovor glavne tužiteljice Sabine Sarajlije glasi da još rade na slučaju efikasno i kontinuirano 19 mjeseci, navela je Smajlović na Facebooku.

– Pa zar treba veći dokaz od ovoga? Toliko o Tužilaštvu i časnoj tužiteljici Sabini Sarajliji. Spavaš li mirno Sabina Sarajlija? Nismo mi napravili ovaj snimak ni montirali, ovaj snimak i ove riječi potpisane na papir će ostati trajni dokaz – dodala je Smajlović objavljujući i video u kojem direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović govori kako niko od ljekara ove zdravstvene ustanove ne želi liječiti malu Nadin piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79