Majka Džene Gadžun za CH: Odgađali smo proteste da ne bi ometali istragu, više nema čekanja!

Majka Džene Gadžun za CH: Odgađali smo proteste da ne bi ometali istragu, više nema čekanja!


Majka tragično preminule Džene Gadžun se obratila portalu Crna Hronika, sa željom da informišemo javnost o planiranim protestima.

“Okupljanje građana ćemo organizovati u Sarajevu sljedeći petak, 18.02., ispred BBI u 14 sati” – kazala je za naš portal Amila Gadžun.

Podsjetimo, advokat oštećene porodice Gadžun, Almin Dautbegović u dopisu glavnoj tužiteljki Sabini Sarajlija je istakao da ukoliko, u okviru svojih ovlaštenja, ne riješi situaciju „nekomunikacije“ tužiteljki i oštećene strane “bit će prinuđen obratiti se Federalnom tužilaštvu i VSTV-u”.

Uz to, neće više sprečavati proteste koje su oštećeni i brojni građani htjeli organizovati ispred Tužilaštva KS, a za koje su cijenili da nisu potrebni, jer su smatrali da se ovakva situacija neće desiti, istakao je advokat Dautbegović.

“Spremna sam svaki dan ispred tužilaštva stajati sa porodicom – nećemo ni jesti ni piti”
Istovremeno se putem svog Facebook profila oglasila majka.

“Želim da saznam ko je kriv za smrt naše Džene, ko je kriv za traume koje prolazimo i ja i muž i djeca, noćima ne spavamo, djeca od trauma sjede do zore, muž iscrpljen od nespavanja ide na posao, radi na mašini, odgovran posao. U svakom trenutku može nekog od radnika ugroziti zbog umora i trauma. Noćima imam gušenje, da ne nabrajam dalje. A još niko ne odgovara za smrt naše Džene, koja je bila zdrava, koja je imala jednu rutinsku operaciju u neadekvatnim uslovima”, napisala je majka Amila.

Poručuje kako je to sve naša država i naš zakon.

“Spremna sam svaki dan ispred tužilaštva stajati sa svojom porodicom. Nećemo ni jesti ni piti. Hoćemo istinu, da neko odgovara”, dodala je majka tragično preminule Džene.

Majka djevojčice Džene Gadžun za portal CH: Zakazani su protesti u Sarajevu!

“Već je 3 mjeseca od kako je naša Džena stradala nemarom našeg zdravstva. Dali smo 3 mjeseca tužilaštvu da rade na slučaju u kojem smo izgubili svoje dijete, međutim iz tužilaštva nema odgovora, nema krivca. Odgađali smo proteste da ne bi ometali istragu. Više nema čekanja! Protesti su zakazani 18.02, u petak ispred Tužilaštva. U 14 sati je planirano okupljanje građana, odakle će se krenuti prema zgradi Tužilaštva KS” – kaže majka Džene Gadžun za portal Crna Hronika.

Za naš portal je kazala i da im se porodica Memić javila, te su potvrdili da će se pridružiti protestima.

“Što se posljednje izjave iz Tužilaštva tiče, nisam zadovoljna njihovim odgovorom. Ništa nam nisu rekli ono što nas zanima. Nismo dobili nikakva nova saznanja. Što se pomoći tiče, dobili smo dosta podrške od građana, porodice Memić i porodice Smajlović” – kazala je Amila Gadžun.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija