Majka i otac Koste K. htjeli rasprodati imovinu. Imaju nekoliko stanova, poslovni prostor, garaže, automobile…

Roditelji dječaka Koste K. (13) koji je 3. maja počinio nezapamćeni masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru kada je iz očevog pištolja ubio devet svojih drugara i čuvara škole D.V., posjeduju veliki broj nekretnina koje su sada pokušali da prodaju kako bi napustili zemlju, ali im je taj plan propao.

Dječakov otac, podsjetimo se, lišen je slobode samo nekoliko sati nakon zločina i to zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, jer je osumnjičeni ubica kobnog dana iz zaključanog sefa uzeo dva pištolja i municiju, stavio u ranac i krenuo u krvavi pohod u svoju školu. Inspektori su dječakovom radnom stolu pronašli listu za odstrel i cijeli plan likvidacije. Osumnjičeni dječak je u trenutku kada je počinio zločin bio lice mlađe od 14 godina što po srbijanskom zakonu znači da ne može krivično da odgovara za nedjelo koje je počinio.

“Otac dječaka se krivično tereti i njemu je prije nekih 20 dana određena i privremena mjera obezbjeđenja imovinskog zahtjeva, pa mu je tako zabranjeno da raspolaže svojim nekretninama. U njegovom vlasništvu je stan u Beogradu, automobil i dio poslovnog prostora, dok njegova supruga, dječakova majka ima više nepokretne imovine u svom vlasništvu – nekoliko stanova na teritoriji Beograda i garaže”, podsjeća sagovornik i dodaje:

“Iako dječakova majka nije krivično odgovorna za zločin koji je počinio njen sin, roditelji ubijene djece pokrenuli su parnični postupak protiv nje u kome između ostalog navode da je i ona odgovorna za nedjelo koje je počinio njen sin. Samim tim oni su odlučili i da joj nekoliko stanova i garaža koji se nalaze na teritoriji Beograda zabrane da proda. Njihov zahtjev za privremeno oduzimanje imovine usvojio je Viši sud u Beogradu, pa ona sada smije da koristi svoju nepokretnu imovinu, ali ne može da je rasproda”.

Otac:

  • stan u Beogradu
  • dio poslovnog prostora
  • automobil

Majka:

  • nekoliko stanova na teritoriji Beograda
  • garaže

“Oštećeni roditelji su između ostalog, navodno, pokvarili plan porodice osumnjičenog dječaka koji su htjeli da rasprodaju imovinu i pobjegnu u inostranstvo. Njihov plan bio je da majka koja je na slobodi uspije da rasproda imovinu, a kada sve završi i sredi povuče svoje odobrenje koje je dala psihijatrijskoj ustanovi u kojoj joj boravi sin od masakra”, piše Mondo.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79