Majka i otac se odrekli sina preko novina: Sve se promijenilo kada se oženio

Krunoslava i Franjo Šimpović iz Hlebina u Hrvatskoj odlučili su da se javno, “preko novina”, odreknu svog 45-godišnjeg sina.

Već četiri godine, ističu oni, sin nije bio u Hlebinama, a kako su i unuci počeli da izbjegavaju kontakte s njima, odlučili su da staru narodnu poštapalicu „odreći ću te se preko novina“ pretvore u djelo, prenosi Podravski list.

– Javno se odričemo našeg sina, on, zajedno sa snahom, za nas više jednostavno ne postoji. Učinićemo sve da se i pravno ‘izbriše’ kao naš sin – ističu Krunoslava i Franjo Šimpović.

Od malih nogu, kažu oni, svom sinu omogućili su sve što je poželio, a u ranoj mladosti počelo je njegovo nesnosno ponašanje prema njima.

– Još dok je bio student znao je da nas vrijeđa, pogotovo mene. Bili smo mu dobri samo kada je potreban novac. Situacija se dodatno pogoršala nakon što se oženio. U prve tri godine braka naša snaha bila je dobra, a nakon toga sve se okrenulo i postajao je sve gori i gori – priča Krunoslava Šimpović.

– Svaki poziv u posljednje četiri godine završavao je teškim sinovljevim uvredama, a kada bismo došli kod njega u goste, zajedno sa snahom činio je sve što je mogao samo da ne vidimo unuke – dodaje ona.

– Unuci nas obožavaju jer smo ih svuda vodili i uživali su u druženju sa nama. Sin i snaha su čak izmislili da mi živimo u Americi, pa su i na taj način pokušali da nas odvoje od unuka. Nikad nas u posljednje četiri godine nije pozvao, a dosta često se nije javljao na naše pozive. Meni je svašta govorio i toliko me vrijeđao da sam znala da plačem po cijeli dan – žali se Krunoslava Šimpović.

– Potpuno smo slomljeni i nije nam preostalo ništa drugo nego se preko novina odreknemo i sina i snahe – zaključila je Krunoslava.

Sin nije želio previše da komentariše istup svojih roditelja.

– Meni je to pomalo smiješno, a svaki drugi komentar vezan za navode mojih roditelja je suvišan – kratko je rekao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79