Majka Jasmina Berovića ogorčena: Samo tražim pravdu za mog likvidiranog sina

 

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je odgođen nastavak suđenja Marokancu Saidu Bahriđu koji se tereti za učešće u likvidaciji Jasmina Berovića na Otesu, potvrdili su nam članovi porodice nastradalog mladića.

Otac Nazim i brat Nermen Berović koji je dobio poziv da danas svjedoči, ogorčeni su jer se suđenje ponovo odgođeno.

Majka likvidiranog mladića Kimeta Berović u izjavi za “Avaz” kazala je da je to još jedna udarac za porodicu i dolijevanje ulja na još žive rane zbog gubitka sina Jasmina.

– Ne znam više šta da kažem, čovjek je nemoćan u svemu ovome. Šta da se preduzme, dva puta odlažu to suđenje. Ne tražim ništa drugo osim pravdu, ubijeno mi je dijete. Samo tražim od Suda da to ispoštuje. Samo da mom likvidiranom djetetu pravda bude zadovljena.

Od kako je ovaj drugi migrant izručen, niko od svjedoka nije saslušan da objelodani bilo šta.

Potrešena sam što to sve sporo ide. Ne okrivljujem nikoga, samo tražimo od Suda da misli i na nas oštećenu porodicu i da se ti pretresi održavaju- kaže Kimeta Berović dodavši da će ovih dana otići kod tužiteljice koja vodi predmet.

U Kantonalnom sudu traje i suđenje Salahu Edinu Dešanu

Foto: Avaz

U Kantonalnom sudu traje i suđenje Salahu Edinu Dešanu kojem su također jedno vrijeme pretresi otkazivani.

Prema navodima iz optuženice, Said Bahridža tereti se da je, zajedno s već optuženim Salahom Edinom Dešanom i Hananijem Benazijem koji je u bijegu, 17. novembra 2020. učestvovao u likvidaciji Jasmina Berovića koji je usmrćen s više udaraca nožem.

Terete se i za pokušaj likvidaciju Huseina Džilića i Tarika Džamalije kojima su također nanijeli povrede nožem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79