Majka je dobila 13, a otac 9 godina iza rešetaka zbog smrti dvogodišnje djevojčice

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu danas je objavljena presuda u suđenju roditeljima malene Nikoll Dedić (2) iz Nove Gradiške.

Majka je dobila 13 godina zatvora, a otac sedam.

– Optuženici su proglašeni krivim za sva kaznena djela. Prvooptuženici je stavljeno na teret kazneno djelo povrede prava djeteta, za to kazneno djelo utvrđena je kazna zatvora u trajanju od 12 godina. Za kazneno djelo povrede djetetovih prava iz 177. stavak 2, dobila je 2 godine i šest mjeseci. Jedinstvena kazna zatvora je 13 godina – rekao je ispred sudnice Slaven Vidmar, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu, prenosi Index.hr..

Drugooptuženi otac proglašen je krivim za dva kaznena djela, ukupna kazna je 7 godina.

Nikoll je, podsjetimo, tragično preminula na Uskrs prošle godine nakon što je u bolnicu primljena s teškim ozljedama glave. Suđenje nije bilo otvoreno za javnost.

Visoki kazneni sud je prošle godine objavio kako se 27-godišnjak tereti da je zajedno sa svojom 24-godišnjom suprugom grubo zanemarivao dužnost podizanja svojih dvoje djece koju su zlostavljali od 11. 2020. do kraja 3. 2021. godine.

Prema optužnici, dječaku od 4,5 godine i dvogodišnjoj Nikoll su nanosili fizičku bol i psihičku nelagodu. Sina su često kažnjavali šamaranjem i omalovažavanjem, dok djevojčici, koja se tek bila vratila iz udomiteljske porodice, nisu pružili dodatnu potporu i skrb te su je kažnjavali šibom i šamarima ostavljajući je noću samu u dnevnom boravku, zbog čega je Nikoll bila u strahu, dodao je apelacijski sud.

Okrivljena majka se tereti da je 31. ožujka snažno odgurnula Nikoll koja je pri padu udarila zatiljkom glave i četiri dana kasnije preminula od zadobivenih povreda mozga, nadodao je Visoki kazneni sud.

Djevojčicu Nikoll iz okoline Nove Gradiške je 31. marta ujutro u tamošnju bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Ljekari su pokušali reanimirati dijete, a s obzirom na težinu povreda, djevojčicu su istog dana prevezli u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti.

Porodica iz koje potječe djevojčica od prije je poznata novogradiškom Centru za socijalnu skrb. Djevojčica Nikoll je bila kod udomitelja više od godinu dana, a centar je na zahtjev roditelja vratio u biološku obitelj.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79